Viktigt att tänka på då du väljer webbhotell

När man ska teckna med en web hosting tjänst så finns det mycket att tänka på. Trots detta så är det många som bara tittar på pris och väljer webbhotell i enlighet med det som blir billigast. Det här är inte en smart strategi. Om du bara vill driva en hemsida för skojs skull utan att tjäna några pengar för den så ska du inte resonera att gratis blir bäst. Ett företag som vill driva en seriös sajt behöver heller inte acceptera vilket pris som helst tack vare den konkurrens som finns på marknaden. Här är viktiga punkter att beakta då du ska välja ett serverhotell för din hemsida.

Vad ingår?

Olika web hosting tjänster kan erbjuda olika typer av paket, och innan du förutsätter att du vet vad som kommer att ingå så ska du avgöra vad du kommer att behöva. Är det viktigt för dig att din sajt är tillgänglig för det mesta med få tillfällen då servern av olika anledningar ligger nere? Om svaret är ja så ska du satsa på upptid som ligger så nära 100% som möjligt. Att din hemsida kommer att få plats på servern är givet men betänk att det finns olika lösningar som kan påverka hur din sajt fungerar. Den vanligaste är shared hosting där man får dela plats med många andra sajter. Det här betyder i praktiken att ett stort tryck av trafik till en av de andra sajterna även kommer att sinka din. Om ett webbhotell istället erbjuder VPS hosting så kommer du att få din egen plats på servern med egna resurser där du inte störs av det som händer på andra sajter. Med dedicated server så får du en helt egen server men det här är bara av intresse för riktigt stora sajter som vet att de måste ha den här typen av kapacitet för sin besökstrafik och för sina applikationer.

Är detta allt jag behöver?

Det är viktigt att du verkligen tänker igenom vad som kommer att behövas för din sajt. Man måste inte få alla funktioner om man mest ska skapa en enklare satellitsajt som ska fungera som stöd till ens huvudsajt. Genom att ställa kostnader i proportion till den nytta som du kommer att dra av hemsidan så kommer du att komma fram till vad som blir värt att betala för. Man måste inte nödvändigtvis se att kostnaderna för serverhotellet vägs upp av omedelbara intäkter. Med en långsiktig plan och en tydlig motivation så är man ju medveten om varför man betalar och för vad.

Användarvänlighet

Oavsett om du är proffs på webbprogrammering eller om du är en amatör med ett stort intresse för webbutveckling så ska webbhotellet erbjuda dig användarvänlighet. Det här gäller både själva registreringsprocessen och de applikationer som erbjuds. Med dagens avancerad teknik så finns det verkligen ingen anledning att svettas med omständiga formulär och koder som till sist ger ett taffligt resultat. Det ska vara tydligt och klart att se hur du ska bygga och underhålla din sajt. När populära applikationer och skriftspråk erbjuds så blir det såklart lättare att hitta lösningar då många snackar om dessa i forum online.

Support

Via forum och speciella webbsidor så kan du få mycket information om hur du kan utveckla din sajt men tänk på att webbhotellet också måste ge dig god support. Det ska inte vara så att du aldrig kan få fatt i kundtjänsten eller att de behandlar dig på ett snobbigt vis för att du inte betalar flera hundralappar i månaden. Supporten kan du undersöka innan du blir kund så ta chansen att göra detta innan du bestämmer dig för ett webbhotell och tecknar ett avtal med det.
Viktigt att tänka på